ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

353057929 994544305231291 3362419802517058529 n

             Μετά από πρόσκληση του φιλοχρίστου Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κ. Αναστασίου Καραπαντά και όλων των υπηρετούντων σε αυτό, σήμερα Πέμπτη 8η Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεο Ζέρβα, τον Εφημέριο της Αρναίας Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη και τον Διάκονό του π. Αθανάσιο Σφουγγάρο, ετέλεσε Αγιασμό των εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, πράγμα που από καιρό και η Εκκλησία μας και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. είχαν προγραμματίσει.

            Με συγκίνηση ο Επίσκοπός μας, υϊός Αστυνομικού, προσευχήθηκε υπέρ υγείας όλων των εργαζομένων για την ασφάλεια και την τάξη παιδιών μας που ευόρκως διακονούν τον Λαό μας στην Αρναία. Άλλωστε πλειστάκις έχει ομιλήσει ο ίδιος και έχει πει ότι η ψυχή του είναι μαζί τους. Με κατάνυξη, με ευλάβεια και πολύ σεβασμό τα παιδιά μας της Αστυνομίας μετείχαν στην Ακολουθία με επικεφαλής, τον Α΄ Υποδιευθυντή Αστυνομικής Διευθύνσεως Χαλκιδικής κ. Πέτρο Τσεσμετζή, τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας κ. Δημήτριο Καναβό, τον Πρόεδρο Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Αρχοντόπουλο, τον Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στυλιανό Βαλιάνο, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρναίας κ. Παντελή Αλβανό, τον Πρόεδρο της Αρναίας κ. Αγαπητό Κιάτο και την Πρόεδρο της Α΄ Βαθμίου Σχολικής Επιτροπής κα Ευγενία Γιαννούση.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΟΔΙΟΥ

52952879150 bf45acba12 c

        Η Εκκλησία μας πάντοτε μετά από μεγάλες Δεσποτικές Εορτές, κατά πάγια τακτική, τιμά τα Ιερά και Άγια Πρόσωπα που θεολογικώς και ιστορικώς πρωταγωνιστούν στην κατά Χριστόν Οικονομία, δηλαδή, σε όσα μεγαλεία έπραξε ο Άγιος Τριαδικός Θεός στο Πρόσωπο και με το Πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού χάριν της σωτηρίας του ανθρώπου.

            Έτσι μετά τη φοβερά Ημέρα της Πεντηκοστής, κατά την οποία τιμούμε το γεγονός της επιδημίας του Αγίου Πνεύματος -εν είδει πυρίνων γλωσσών-  προς τους Αγίους Αποστόλους και δι’ Αυτών σε όλο το Σώμα της Εκκλησίας, σήμερα Δευτέρα 5η Ιουνίου τ.έ. η Ορθοδοξία τιμά Αυτό Τούτο το Ομοούσιο και Ομοδύναμο και Ζωοποιό Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, του ενός Θεού που εν τρισίν Προσώποις, Πατρός, Υιού και Αγίου Πνεύματος, εδημιούργησε τα πάντα και συνέχει και συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας. Εορτή που ο Λαός του Θεού τιμά όλως ιδιαιτέρως και δοξάζει τον Ένα της Τριάδος, τον Παράκλητο δηλαδή, με τον Οποίο κατέστεψε την Εκκλησία Του ο Κύριος και διένειμε τη Χάρη Του, όπως ακριβώς ο Ίδιος ο Κύριος το υπεσχέθη κατά την Θεανθρώπινη παρουσία Του στον Κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΟΔΙΟΥ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

52949324286 c6ab791d3d o

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η ημέρα της Πεντηκοστής, η συστατική ημέρα του Μυστηρίου της Εκκλησίας στον Ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στην παραδοσιακή Αρναία.

Πολύς ο Λαός με τα κλαδιά της καρυδιάς στο χέρι, κατά παράδοσιν, ήρθε για να κλίνη τα γόνατα υπέρ υγείας πάντων και φωτισμού της Εκκλησίας μας από το Άγιο Πνεύμα και υπέρ αναπαύσεως απάντων των κεκοιμημένων αδελφών μας και πατέρων μας ανά τους αιώνες και μέχρι σήμερα.

Του Όρθρου, της Πνευματοφόρου Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Γονυκλισίας προέστη ο Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους του μεγαλοπρεπούς Ναού και τους Διακόνους του.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ἱερατική Σύναξις Ιουνίου (12/06/2023)

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ

 

Ἐν Ἀρναίᾳ τῇ 31 Μαΐου 2023

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

sidirokastrou makarios

 

Ἡ Ἱερά μας Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι τή Δευτέρα 12 Ἰουνίου 2023 στίς 10:30 π.μ. θά πραγματοποιηθῆ στό Μητροπολιτικό Μέγαρο τῆς Ἀρναίας Ἱερατική Σύναξη μέ ὁμιλητή τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟ, μέ θέμα:

«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΙΕΡΕΙΣ».

          Ἐπίσης θά συζητηθοῦν καί θέματα διοικητικῆς φύσεως.

Διαβάστε περισσότερα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ἱερατική Σύναξις Ιουνίου (12/06/2023)

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΡΥΡΡΟΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

52934115626 e6d4ea437e o 1

    Στο μεγαλόπρεπο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου στην Αρναία, κεντρική θέση έχει το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης, αφιερωμένο στην αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Βασιλίδος των Πόλεων, της Κωνσταντίνου Πόλεως το 1453 από τους Αγαρηνούς. Πρόκειται για ένα κόσμημα, το οποίο σχεδίασε και ανήγειρε εκ βάθρων ο φιλόκαλος αείμνηστος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κυρός ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, με μεγάλη αρωγή του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Πάχτα, ο οποίος διείδε τη σπουδαιότητα της ανυψώσεως αυτού του ευλογημένου χώρου στεγάσεως της καρδιάς της Τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως και Εκκλησίας του Χριστού. Αρωγοί βεβαίως στο έργο αυτό ήταν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και φυσικά ο ευλογημένος Λαός του Θεού. Αυτό το στολίδι συνεχίζει να ωραΐζη με μεράκι και πολύ σεβασμό στην Παράδοση και στη σεμνομεγαλόπρεπη της Εκκλησίας δομή ο νυν Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΡΥΡΡΟΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΔΑΜ

52932097228 9575fb48f6 o

         Την Κυριακή, η οποία ακολουθεί μετά την Ανάληψη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, η Εκκλησία μας με επιλογή των Αγίων Πατέρων Της την αφιερώνει στη Σύναξη των 318 Θεοφόρων Πατέρων που το 325 μ.Χ. επί Κωνσταντίνου του Μεγάλου συγκρότησαν την Α΄ εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδο, για την αντιμετώπιση του αιρεσιάρχου Αρείου, που δίδασκε ότι ο Χριστός μας δεν είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, δηλαδή Θεάνθρωπος, ο Θεός που έλαβε και ενεδύθη και ανθρώπινη σάρκα χάριν της σωτηρίας του ανθρώπου, αλλά το τελειότερο κτίσμα του Θεού, διδασκαλία που αναιρούσε αυτήν την ίδια επαγγελία του Θεού και της Εκκλησίας για να γνωρίση ο άνθρωπος τον Θεό και να ενταχθή στη Βασιλεία Του.

            Αυτή την ημέρα, Κυριακή 28η Μαΐου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, έχοντας ως συνοδεία του τους Διακόνους π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, μετέβη στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Αδάμ και προέστη της Ακολουθίας του Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Τον υπεδέχθη ο ευλογημένος Λαός της Ενορίας, με επικεφαλής τον εκλεκτό του Εφημέριο Παν. Αρχιμ. π. Γεράσιμο Δασκαλάκη, Αγιορείτη Κληρικό, που επί τριακονταετία διακονεί στην Ιερά μας Μητρόπολη, επιτελώντας θεάρεστο έργο. Μαζί του η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Αδαμούδη , ο Πρόεδρος των Πετροκεράσων κ. Αθανάσιος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ευάγγελος Βαζούρας.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΔΑΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΑΚΡΥΡΡΟOΥΣΗΣ 2023

ΑΛΩΣΗ 23 1

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΑΚΡΥΡΡΟOΥΣΗΣ 2023

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΤΟΥ

esp.neomart-65

Ἐκ τῆς ιστοσελίδος arxon

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός των Πολιούχων της Τριπόλεως Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

 Πολυαρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 21 Μαΐου 2023, για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων, όπου φυλάσσεται η εικόνα των Αγίων και φιλοξενούνται τα Ιερά Λείψανά τους εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.

 Tα Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων, καθώς και την Τιμία Κάρα του Νεομ. Δημητρίου υποδέχθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων.

 Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. 

 Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Πανήγυρη της πόλεως, ευχόμενος οι Άγιοι Νεομάρτυρες να στηρίζουν τόσο αυτούς, όσο και ολόκληρο το πλήρωμα της Εκκλησίας.

 Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στην πανήγυρη, ομίλισε για τις αρετές των εορταζόντων Αγίων, στεκόμενος στην αρετή της μετανοίας, η οποία τους οδήγησε στην Αγιότητα.

 Πλήθος Τριπολιτών, μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων προσήλθαν στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων και να λάβουν την χάρη τους.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ ΤΟΥ

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης

agkonstin.tripoli-10

Ἐκ τῆς ιστοσελίδος arxon 

Πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα, σήμερα Κυριακή του Τυφλού 22 Μαΐου 2023, ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τρίπολη.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, έπειτα από ευλογία του οικείου Μητροπολίτη και Γέροντά του Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτο Καρύδη και τον Εφημέριο του Ναού π. Λάζαρο Γούνη.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ‘’ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ’’ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ

D78 3722 1

Ἐκ τῆς ιστοσελίδος ΡΟΜΦΑΙΑ

Στην έδρα του Δήμου Βόλβης, τον παραλιακό Σταυρό και μάλιστα στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Οσίου Αυξεντίου του εν Κατερλί της Μικράς Ασίας, σήμερα Τετάρτη 17η Μαΐου τ.έ., με κάθε μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, η Ιερά μας Μητρόπολις υποδέχτηκε το Σέμνωμα του Αγίου Όρους, την Περίπυστη Εικόνα της Θεοτόκου που για πρώτη φορά μπροστά Της ψάλθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ το ‘’Άξιον Εστί’’ για τη Χάρη Της!

Το Πάνσεπτο τούτο Κειμήλιο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας εκόμισε, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοεπιστάτης Γέροντας ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ιβηρήτης, πλαισιούμενος από τα σεπτά Μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, που εκπροσωπούν τις Σεβάσμιες είκοσι (20) Ιερές Μονές του Γεραρού Άθωνος, επιστρέφοντας βέβαια από το Κλεινόν Άστυ των Αθηνών που επί δεκαπενθήμερο περίπου με την Παρουσία Της ξαναβάπτισε και πάλι την Πόλη της Παλλάδας Αθηνάς, χαρίζοντάς της μεγάλη ευλογία, μεγάλη χαρά και μοναδικές πνευματικές στιγμές και ευκαιρίες…

Διαβάστε περισσότερα: Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ‘’ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ’’ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ

 

panagia-axion-esti-mitropoli

 

Ἐν Ἀρναίᾳ τῇ 15 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Ἡ Ἱερά μας Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι τελικῶς  ἡ Πάνσεπτος Ἱερά Εἰκών ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, πού φιλοξενεῖται στόν ἱστορικό Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἀθηνῶν πρός προσκύνηση ἀπό τόν εὐλογημένο Λαό μας, θά ἀναχωρήση ἀπό τό Κλεινόν Ἄστυ τήν Τετάρτη 17η Μαΐου τ. ἔ., καί ἐπιστρέφοντας τό ἱερό τοῦτο Κειμήλιο γιά τό Ἅγιον Ὄρος θά διέλθη ἀπό τήν Κωμόπολη τοῦ Σταυροῦ τῆς καθ’ Ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Ἡ ἄφιξή Της στόν Ἱερό Ναό Ὁσίου Αὐξεντίου Κάτω Σταυροῦ ἀναμένεται στίς 12.30 τό μεσημέρι τῆς Τετάρτης 17ης Μαΐου τ. ἔ. ὡς προείπαμε καί θά παραμείνη ἐπί δίωρον.

Προσκαλεῖται ὁ Παναγιοσκέπαστος Λαός τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως νά προσέλθη μέ εὐλάβεια γιά νά ὑποδεχθοῦμε Ἱερός Κλῆρος, Ἄρχοντες καί εὐλαβές Πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας μας τήν Περίπυστο αὐτή Εἰκόνα τῆς Παντάνασσας.

Διαβάστε περισσότερα: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

52897114450 b9c9682352 o

             Την Κυριακή 14η Μαΐου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ επεσκέφθη με τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση την Ενορία Αγίου Γεωργίου Παλαιοχώρας, όπου ιερουργεί ο εκλεκτός Αιδ. Πρωτ. π. Χαράλαμπος Κωστόπουλος.

            Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν ο Παν. Αρχιμ. π. Νήφων Καζανάς και ο Εφημέριος του Ναού, ο ευλογημένος Λαός της Παλαιόχωρας και οι Άρχοντές του: ο Αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων κ. Χρήστος Κομπόγιαννος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Φυλαχτός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Καμπούρης, ο τ. Βουλευτής και νυν πολιτευτής κ. Ευθύμιος Καρανάσιος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ζερβοχωρίων κα Μαγδαληνή Λειβαδιώτου κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ"

Ἔχει ἀναρτηθῆ στήν στήλη τῆς Ἱστοσελίδας μας "Πνευματικό ΚΟΝΑΚΙ" ἄρθρο τοῦ Αἰδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σωτηρίου Ἀθανασούλια, Κληρικοῦ τῆς Ἱ.Μ. Μαντινείας καί Κυνουρίας:

"Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία καί ἡ καύση τῶν νεκρῶν"


 

Διαβάστε περισσότερα: ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ"

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης

DSC00636-70-2048x1366

         Ἐκ τῆς ιστοσελίδος Άρχων

         Με ευλογία του Γέροντός του, σεπτού Ποιμενάρχου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος επεσκέφθη την γενέτειρά του Τριπολιτσά, την καρδιά  του Μωριά και προέστη της Ακολουθίας του Όρθρου και της επακολουθησάσης Αναστασίμου Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή του Παραλύτου, 7η Μαΐου τ.έ.. Ο λόγος που τον έφερε στην Τρίπολη ήταν το 40νθήμερο Ιερό Μνημόσυνο της αείμνηστης Βασιλικής Βαρουξή, που στήριξε το Ιεράρχη όταν το 1988 χρειάστηκε να μεταβή η μακαριστή αδελφή του Ρεβέκκα στο Λονδίνο για μεταμόσχευση μυελού των οστών, λόγω οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Όντως η ‘’κυρά -Βάσω’’ στήριξε την πληγείσα από την επάρατο νόσο οικογένεια του Μητροπολίτη, παρά την δική της μικρόσωμη και ασθενική φύση, και χωρίς να λογαριάση κόπους και θυσίες, προσέφερε τέτοια χείρα βοηθείας και βακτηρία σ’ αυτόν, που μέχρι και σήμερα ο Σεβασμιώτατος την ονομάζει ‘’ψυχομάνα’’ του. 

            Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός του Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Διάκονός του π. Νικόδημος Κωτινούδης, ενώ με πολλή αγάπη τον υπεδέχθησαν στον υπέροχο και υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης Τριπόλεως ο Αιδ. Πρωτ. π. Αναστάσιος Χριστόφιλος και ο Αιδ. π. Γεώργιος Κωστόγιαννης, οι οποίοι διακονούν τον Κύριο ευόρκως στο Δώμα της Πανευφήμου Νύμφης του Χριστού.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στον Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης

Σελίδα 1 από 110