ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

53380382946 260b8aa8ba o

                   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιερισσού, ο Σεβασμιώτατος και οι μετέχοντες στην Πανήγυρη Πατέρες επισκέφθηκαν, μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Ιερισσού, τις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πόλεως, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί συνεννόηση για τη παρουσία του Επισκόπου μας με τον εκλεκτό Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Ιωάννη Ψιλιάγκο και την ερίτιμο Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κα Μαγδαληνή Μαυρουδή.

                Τριακόσιοι νέοι μας με απόλυτη ησυχία και πολλή αγάπη και σεβασμό στην Εκκλησία μας, με τις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές τους, υπεδέχθησαν τον Πνευματικό τους Πατέρα και τους Κληρικούς μας, πράγμα το οποίο τιμά όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους Παιδαγωγούς που τα φροντίζουν και χτίζουν τον ψυχικό τους κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ...

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

408932017 1639624153234102 955362082981399482 n

Περίλαμπρα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου τ.έ. στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Νήσου Αμμουλιανής.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εκπρόσωπος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. Οικ. π. Αντώνιο Βακόπουλο. Τον Λαό του Θεού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Κων/νος Τσακνής, ο νεοεκλεγής Πρόεδρος κ. Αντώνιος Χριστοδούλου, ο Λιμενάρχης Ιερισσού κ. Ευθύμιος Πέτρου κ.ά.

Σημειωτέον το ότι εκκλησιάσθηκαν όλα τα παιδία του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου με τους Δασκάλους τους και μετάλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Ακολούθησαν εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Χρόνια πολλά...

Διαβάστε περισσότερα: Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΑ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ

 53380659499 c919e23ca8 c

           Το υγρό στοιχείο στη Χώρα μας πάντοτε απετέλεσε συστατικό της ταυτότητας της Ρωμηοσύνης. Ποιητές, πεζογράφοι, ιστορικοί αναλυτές και μυθολογία λαμπρές καταγράφουν σελίδες για την πλώρη, για το γαλάζιο της θάλασσας, για τον κόσμο των υδάτων και κυρίως μυριάδες μυριάδων ιστορίες και μύθοι πλέκουν στεφάνι αμάραντο γι’ αυτούς που την ζωή τους ζύμωσαν με την αρμύρα του πελάγου και του ωκεανού…

           Στις 6 του μηνός Δεκεμβρίου η ναυτοσύνη τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Νικόλαο Επίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργό, ο οποίος είναι για κάθε ναυτικό το απάνεμο λιμάνι, το απάγκιο και η καταφυγή του! Για τον Έλληνα, τον απανταχού της Γης Ρωμηό μεγάλη τούτη η ημέρα σε στεριά και σε θάλασσα. Τα παιδιά, αυτής της Χώρας που διαθέτει ένα από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους στον κόσμο, αλλά και περηφανεύεται για το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα της, γιορτάζουν σήμερα και κατά χρέος οι πάντες απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της Πατρίδας κλίνουμε ευλαβικά σ’ αυτούς το γόνυ, για την προσφορά τους, για τις θυσίες τους και κυρίως για τη δόξα που προσπορίζουν στον Τόπο.

Διαβάστε περισσότερα: ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΑ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

53377067686 1bb70a70b3 o 1

Σήμερα, Τρίτη 5η Δεκεμβρίου 2023, γιόρτασε η Εκκλησία μας τον Όσιο πατέρα ημών Σάββα τον Ηγιασμένο (439-532 μ.Χ.), ένα από τους μεγαλύτερους ασκητές της αρχαίας αδιαίρετης Εκκλησίας μας.

Πάντοτε κατά τη μεγάλη αυτή Εορτή, ο εκάστοτε Μητροπολίτης Ιερισσού επισκέπτεται και τελεί τη Θεία Λειτουργία στην Κωμόπολη της Βαρβάρας, διότι την κυριώνυμο ημέρα της Αγίας Βαρβάρας γιορτάζει η Χαλκιδική με επίκεντρο την ομώνυμη Ενορία Στρατωνίου, όπου η Μεγαλοπαρθενομάρτυς Βαρβάρα τιμάται μεγαλοπρεπώς ως Προστάτης των Μεταλλωρύχων. Κρατώντας αυτό το έθιμο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ μετά το χθεσινό πανηγυρισμό στό Στρατώνι, επεσκέφθη τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαρβάρας, με παρούσα την περίπυστη και θαυματουργή εικόνα της , που χθες τιμήθηκε δεόντως στο περίφημο Εξωκκλήσι της.

 Ακολουθούμενος, λοιπόν,  από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση και πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Στυλιανό και π. Νικόδημο Κωτινούδη, μιας και ο οικείος Εφημέριος δεν προσήλθε λόγω ασθενείας, επεσκέφθη την Ενορία της Βαρβάρας και προέστη των Ακολουθιών του Όρθρου και της λαμπράς Θείας Λειτουργίας. Επικεφαλής του Λαού ο νεοεκλεγείς Τοπικός Πρόεδρος κ. Νικόλαος Δημάσης, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κωττάκης,  ο νεοεκλεγείς Τοπικός Σύμβουλος κ. Φωκίων Βατάλης κ.ά. Ευχάριστη νότα στην Ευχαριστιακή Σύναξη η παρουσία μαθητριών και μαθητών από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βαρβάρας, συνοδευομένων από τους Δασκάλους τους.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2023

XRISTOUGENNON 1

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 2023

ΛΑΜΠΡΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

53375329573 5d0733a8ef o

Η Αγία Ένδοξος Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα τιμάται σε ολόκληρη την Ελλάδα από τον φιλομάρτυρα και φιλάγιο Λαό μας, ως προστάτης του Πυροβολικού ενδόξου σώματος του Στρατού μας και επίσης ως προστάτης των μεταλλωρύχων, των αδελφών μας δηλαδή που από τα έγκατα της γης παίρνουν την πρώτη ύλη για να στηρίξουν ολάκερη την οικουμένη με του Θεού την πρόνοια. Για τούτο και στην Ιερά μας Μητρόπολη επίκεντρο του εορτασμού είναι το Στρατώνι με την ομώνυμη Ενορία της, καθότι ο τόπος αυτός συνιστά το κέντρο όλης της μεταλλευτικής δραστηριότητος της Χαλκιδικής.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, της Πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση και πλαισιούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Γεννάδιο Ντελή, π. Αμφιλόχιο Χάϊτα, π. Αθανάσιο Σφουγγάρο και τον φιλόλαο και πολύ δραστήριο Εφημέριο της Ενορίας π. Ευθύμιο Μαρμαλίδη.

Διαβάστε περισσότερα: ΛΑΜΠΡΗ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Η ΙΔ΄ Κυριακή του Λουκά στον Άγιο Γεώργιο Ζαγκλιβερίου

 53371475577 d19721f04d o-2048x1365

Ἐκ τῆς ἱστοσελίδος ΑΡΧΩΝ 

                    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη την Κυριακή 3η Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή  τη ΙΔ΄ Κυριακή του Λουκά κατά την Τάξη της Εκκλησίας, τον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαγκλιβερίου, τον οποίο εκλέϊσε κατά το πρόσφατο παρελθόν ο αείμνηστος  Πρωτ. κυρός  Παναγιώτης Κορκόντζηλας και συνεχίζει όντως να φροντίζει με μεράκι και παραδοσιακό πνεύμα ο διάδοχoς και γαμβρός του, Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννης Κωνσταντίνου.

                Τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθη ο π. Ιωάννης με τους εκλεκτούς του Εκκλησιαστικούς Συμβούλους και το ποίμνιο της Ενορίας, με επικεφαλής τον τ. Υπουργό και νυν Βουλευτή κ. Θεόδωρο Καράογλου, τη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο Λαγκαδά κα Νίκη Ανδρεάδου,  τον Τοπικό Πρόεδρο κ. Νικόλαο Κοπαρανίδη, τη νεοκλεγείσα Πρόεδρο του Ζαγκλιβερίου κα Κατερίνα Πατουκά,  τον νεοεκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Τζανή, τη νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλο κα Σταυρούλα Στάθη, τη Διοικητή του Α/Τ Καλινδοίων κα Αποστολία Μεγαρχιώτη κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΙΔ΄ Κυριακή του Λουκά στον Άγιο Γεώργιο Ζαγκλιβερίου

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

53366557184 62f3024f28 o

                Με πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ, προσήλθε και προέστη της Πανηγύρεως στον προσφάτως αναπαλαιωθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Περιστεράς, του οποίου τα Εγκαίνια, παρόντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ετελέσθησαν κατά το παρελθόν έτος. Και τούτο διότι ο Επίσκοπός μας προσεκλήθη για φέτος και μετείχε στον μεγαλοπρεπή Εσπερινό, τον Όρθρο και την Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Πολιούχου της Μεγαλωνύμου Πόλεως των Πατρών, της πρωτεύουσα της Αχαΐας, καλεσμένος από τον Αδελφό του Μητροπολίτη άγιο Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ.

            Τον Σεβασμιώτατο Νέας Κρήνης πλαισίωσαν οι Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιος Σουλτανικάς, π. Ευθύμιος Μαρμαλίδης, π. Νικόλαος Τσολούφης, π. Αμφιλόχιος Χάϊτας, π. Νικόδημος Κωτινούδης και ο δραστήριος νέος Εφημέριος της Ενορίας Παν. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Σφουγγάρος, ως και οι Διάκονοι π. Αυγουστίνος Κατσιμάνης, π. Παύλος Κακαβέλης και π. Νικόλαος Τσεπίσης.

            Ο Λαός της Περιστεράς σύμπας προσήλθε να τιμήσει τον Πολιούχο του και να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα του Κτήτορος του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Οσίου Ευθυμίου του Νέου, ο οποίος έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Επικεφαλής του Λαού ο ευσεβέστατος Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλειος Μουστάκας και Στυλιανός Γκιζάρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Νανά Παπαδάκη, ο επανεκλεγείς Τοπικός Πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντισλής, η Πρόεδρος της Β΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ευαγγελία Κούτρη, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΩΝΥΜΟ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

DSC 6425

Ἐκ τῆς ἱστοσελίδος τῆς Ἱ.Μ. Πατρῶν

Μέ ξεχωριστή λαμπρότητα ἑορτάσθη ὁ Ἱδρυτής καί Προστάτης τῆς τῶν Πατρέων Ἐκκλησίας, Ἃγιος Ἀπόστολος Ἀνδρέας, ὁ Πρωτόκλητος.

         Χιλιάδες Λαοῦ καθ’ ὃλην τήν νύκτα, ἀλλά καί κατά τήν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας, κατέκλυσαν τόν ὑπερμεγέθη Ναόν καί τά πέριξ αὐτοῦ, προκειμένου νά προσκυνήσουν τά χαριτόβρυτα Λείψανα τοῦ Ἁγίου καί τόν Τίμιο Σταυρό του καί νά ἀσπασθοῦν τόν πανίερο τάφο του.

         Στόν Ὂρθρο τῆς ἑορτῆς ἐχοροστάτησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἰερισσοῦ, Ἁγίου Ὂρους καί Ἀρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ἐνῶ τῆς Θείας Λειτουργίας προέστη ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος. Τόν θεῖο λόγο ἐκήρυξε μέ ἀριστοτεχνικό τρόπο καί θεολογικό βάθος, ἀκουμπώντας στα σύγχρονα προβλήματα καί στήν σύγχρονη κοινωνική κατάασταση, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Συλλειτούργησαν οἱ Ἀρχιερεῖς: Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Χαλκίδος, Ἰστιαίας καί Βορείων Σποράδων κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ἠλείας καί Ὡλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Ἱερισσοῦ, Ἁγίου Ὂρους καί Ἀρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ καί ὁ οἰκεῖος Ποιμενάρχης, Πατρῶν κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Στό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, ἐτελέσθη ἡ καθιερωμένη Δοξολογία, κατά τήν ὁποίαν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ. Χρυσόστομος, ἒκλεισε μέ θεολογική ἀναφορά στόν Ἀπόστολο Ἀνδρέα καί θερμή ἱκεσία πρός τόν Θεόν τήν, ἐν τῷ Ναῷ, θείαν Ἱερουργία καί μέ θερμές εὐχαριστίες στούς Σεβασμιωτάτους Ἀρχιερεῖς καί μέ εὐχές στα πλήθη τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν.

Ἀκολούθησε ἡ μεγαλειώδης καί λαμπρά Λιτανεία τῆς τιμίας Κάρας καί τῆς ἱερᾶς Εἰκόνος τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου, στήν πόλη τῶν Πατρῶν, ἡ ὁποία κατέληξε στά πρόπυλα τοῦ περικλεοῦς Ναοῦ τοῦ Πολιούχου τῶν Πατρῶν, ὃπου ἒγινε καί ἡ ἀπόλυσις.

Τήν Κυβέρνηση ἐξεπροσώπησε ἡ, ἐκ Πατρῶν, Ὑφυπουργός Μεταφορῶν καί Ὑποδομῶν, κα. Χριστίνα Ἀλεξοπούλου, ἐνῶ συμμετεῖχαν οἱ Ἀρχές, σέ τοπικό καί περιφερειακό ἐπίπεδο, Πολιτικές, Στρατιωτικές, Σωμάτων Ἀσφαλείας, Ἐκπαιδευτικές, Δικαστικές κ.ἂ., μαθητές ὃλων τῶν Βαθμίδων τῆς Ἐκπαιδεύσεως, τοπικοί σύλλογοι κ.ἂ.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΩΝΥΜΟ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Παρουσίαση1

                   Εκτελώντας την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως για επίσκεψη σε όλα τα Σχολεία της Επαρχίας μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τους Εφημερίους Μεγάλης Παναγίας Παν. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Στυλιανό και Αιδ. Οικ. π. Πέτρο Ασβεστόπουλο και Παλαιοχωρίου Παν. Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Τόψη, επεσκέφθη σήμερα Τρίτη, 28η Νοεμβρίου 2023, τα Γυμνάσια Μ. Παναγίας και Παλαιοχωρίου. Τον συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς και ο Διάκονός του π. Νικόλαος Τσεπίσης.

                Με τον ζέοντα λόγο του ο Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε στη νεολαία, μιλώντας στη γλώσσα της και με τον τρόπο που εκείνη σκέπτεται, αναφερόμενος βεβαίως στο μέγα εορταστικό γεγονός του χειμώνος, τη Γέννα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και φυσικά σε τρέχοντα και καθημερινά θέματα που εσχάτως δυστυχώς απασχολούν τον νεοέλληνα και ιδίως τα νειάτα. Πρόκειται για τις επιθυμίες –ορέξεις κάποιων που τις μηρυκάζουν διαρκώς και τις παπαγαλίζουν από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως πλειστάκις της ημέρας, βασιζόμενοι στη γκεμπελική νοοτροπία, πως λέγε –λέγε τα πάντα επιτυγχάνονται και αποτυπώνονται, ιδίως σε αγνές και τρυφερές ψυχές και συνειδήσεις!

Διαβάστε περισσότερα: ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

53359373958 86f5b983aa o

                 

                     Συνεχίζοντας τις ποιμαντικές επισκέψεις του σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ακολουθούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών της Γαλάτιστας Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο, ως και τον Διάκονό του π. Νικόλαο Τσεπίση, επεσκέφθη κατά σειρά το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαλάτιστας, αφού προηγουμένως συνεννοήθηκε με τον Διευθυντή των Σχολείων κ. Νικόλαο Παπαφιλίππου, Μαθηματικό και τους Συλλόγους των Καθηγητών τους.

            Πατρική, όντως συγκινητική και παιδαγωγική, θα λέγαμε, η εικόνα ο Επίσκοπος να απευθύνεται στα παιδιά του κατά κυριολεξία. Η όλη ατμόσφαιρα πρόδιδε τη χαρά των Καθηγητών και Καθηγητριών, την απόλαυση του γεγονότος, ίσως και την έκπληξη των μαθητριών και μαθητών και κυρίως τη δροσιά των στιγμών του Ποιμένος και του Ποιμνίου του στην καλύτερή του έκφραση, τη νιότη!

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

Ο ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟΥ

ierissou-protodiakonos-1

Εκ της ιστοσελίδος ΡΟΜΦΑΙΑ

Μέσα σε κλίμα έκδηλης κατάνυξης και πλεονάζουσας συγκίνησης την Κυριακή 26η Νοεμβρίου 2023, ΙΓ' Λουκά (Λουκ. ιη' 18-27), στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος εχειροτόνησε Πρεσβύτερο και προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη το εκλεκτό πνευματικό του παιδί και Πρωτοδιάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη.

Της όλης Ακολουθίας του Όρθρου και της επακολουθησάσης πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εκ Πετροκεράσων Θεσσαλονίκης έλκων την καταγωγή Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, καθότι ο χειροτονούμενος έχει την ίδια γενέτειρα, τα Πετροκέρασα, με τον πολιό και τετιμημένο Ιεράρχη!

Παρ' όλη την κακοκαιρία, ο ευλογημένος Λαός του Θεού κατέκλυσε τον Ιερό Ναό που τόσο έχει φροντίσει και αναδείξει με μεράκι ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ιερισσού Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, ο και πολυφίλητος Εφημέριος του Αγίου Προδρόμου, στενός συνεργάτης του Γέροντος Μητροπολίτου του και Πνευματικός Πατήρ του π. Νικοδήμου.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΔΙΑΚΟΝΟ ΤΟΥ

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ!

53353110579 325f3ae8b7 o 1

           Με απόφαση των Συλλόγων των Καθηγητριών και Καθηγητών τους, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Αρναίας μετείχαν σήμερα, Παρασκευή 24η Νοεμβρίου 2023, της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον υπερμεγέθη και μεγαλοπρεπή ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, επί τη ευκαιρία της Μνήμης του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγώνος, προστάτου των παιδιών, που εορτάζεται την 26η Νοεμβρίου, όμως για φέτος συμπίπτει με την ημέρα της Κυριακής, ημέρα αργίας για την Παιδεία μας. Η σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη πραγματοποιήθηκε και με πρόταση - πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, σαν εκείνος επισκέφθηκε τους μαθητές στα Σχολεία τους.

                Έτσι με επικεφαλής τους Διευθυντές τους, του ΓΕ.Λ. κ. Δημητρίου Τσιλιβερδή και του Γυμνασίου κ. Μάρκου Κοσμά και ακολούθους τις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές τους, τα παιδιά προσήλθαν περίπου στις 9 η ώρα στον Ιερό Ναό, όπου είχε ήδη τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και βρισκόταν εν εξελίξει η Θεία Λειτουργία. Παρέστη χοροστατών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ακολουθούμενος από τον Διάκονό του π. Νικόδημο Κωτινούδη, ενώ Λειτουργοί ήσαν ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης και ο Διάκονος π. Νικόλαος Τσεπίσης. Τα Αναλόγια μέχρις εκείνης της ώρας εκόσμησαν ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης και ο Λαμπαδάριος κ. Πέτρος Κοτρότσιος. Αλλά με την προσέλευση των Σχολείων, ευγενέστατα και προς τιμήν των παιδιών, παρεχώρησαν τη θέση τους σε δύο ήδη εξαίρετους Ιεροψάλτες - μαθητές: τον Μάρκο Ζαμπούνη από την Αρναία, μαθητή του κ. Κοκκαλιάρη και τον Γεώργιο Καραμανώλη από τα Ριζά, μαθητή του κ. Αγγέλου Κουτζιαρή και νυν του Πρωτοψάλτου κ. Στυλιανού Ζαχαρίου στη Γαλάτιστα.

Διαβάστε περισσότερα: ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ!

Η ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΝΔΡΟ ΣΤΑΝΟ

53345763917 3a1cf7f220 o

          Με καθολική συμμετοχή στις Ιερές Ακολουθίες τίμησε ο εύανδρος Στανός τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Νομικό Ναό από τους γονείς Της Αγίους και Δικαίους Ιωακείμ και Άννα, δηλαδή το προανάκρουσμα και την προκήρυξη της πραγματώσεως της προαιώνιας Βουλής του Κυρίου για τη σωτηρία του κόσμου. Πρόκειται για τον ‘’αρραβώνα’’ και τον ‘’ασπασμό’’ του Ουρανού στη Γη, ώστε να λάβει σάρκα και οστά η υπόσχεση του Ουρανίου Πατέρα μας να καλέσει και πάλι στη ‘’φωλεά’’ του τον άνθρωπο ανοίγοντας ουσιαστικά τη Θεϊκή Του αγκάλη για να συμπεριλάβει το Πλάσμα Του!

                Έτσι τη Δευτέρα 20η Νοεμβρίου 2023 στις 6 το απόγευμα εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής, του οποίου προέστη ο Γενικός μας Αρχιερατικός Επίτροπος Παν. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, κηρύσσοντας παραλλήλως τον θείο λόγο και πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών της Μητροπόλεώς μας και τους Διακόνους του Επισκόπου μας. Πλήθος Λαού μετείχε του Εορταστικού κλίματος της Ημέρας, ο οποίος και ακολούθησε την Ιερά Λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος των Εισοδίων ανά την Κωμόπολη του Στανού που έλαβε χώρα προ της Απολύσεως του Λυχνικού.

Διαβάστε περισσότερα: Η ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΝΔΡΟ ΣΤΑΝΟ

Σελίδα 1 από 117